четвъртък, 2 февруари 2012 г.

Събиране на вземания. В какво се състои


В този първи пост бих желал да ви разясня малко повече какво представлява процедурата за събиране на вземания. Идеята на тази услуга е да бъдат представени фирмите по един изискващ и законен начин пред лошите длъжници. Процесът предполага влизане в преговори с търговски дружества с цел погасяване на задълженията. Относно плащанията, процесът по събиране на вземания може да бъде отговорен за посредничество на адвокатското дружество при процеса на търговски спорове по неизплатени фактури и посредничество при сключване на споразумения за разсрочено разплащане и окончателно разплащане на дългове.

Процесът "събиране на вземания" също така се занимава с водене на съдебни производства по повод за изпълнение срещу длъжник и водене на искови съдебни производства. Услугите включени в процеса по събиране на вземания може да включва също така услуги като изкупуване на дружества, притежаващи несъбираеми вземания и консултации във връзка със събиране на дългове и вземания.

А ето на кратко и самата процедура по събиране на вземания. Първото нещо е адвокатското дружество да получи пълна информация относно произхода на вземането и документите съпътстващи го. След това информацията се проучва внимателно и се включва в програмата за събиране на вземания. Изпращат се официално писмо до длъжника както и факс съпътстващ го или чрез e-mail. Следващата стъпка е адвокатското дружество да се свърже чрез телефонно обаждане с длъжника, за да го извести повторно. Ако всичко е наред събирането на вземания се осъществява и бива завършено.