четвъртък, 9 февруари 2012 г.

Защо събиране на вземания

Събиране на вземания, България

Събиранията на вземания са неизменна част от всеки един бизнес. Няма значение дали компанията е малка или голяма тя трябва да подсигури и наблюдава стриктно управлението на своя финансов капитал. Стабилното кредитно положение на всяка една компания е отправна точка за стабилност и успешен бизнес. Основната цел на събирането на вземания е да подобри оборота на вземания за сметка на външното кредитиране.

Проблемите, които най-често се срещат в България са свързани с трудното събиране на вземания. Независимо в коя сфера и индустрия е бизнеса ви вие ще имате нужда от коректен правен партньор, който да ви спести изобилието от нерви и ресурси свързани с подобни казуси. Идеята на услугата събиране на вземания е да бъдат изплатени всички вземания преди те да са се превърнали в "проблемни вземания".

Най-честото просрочие е в период от 30 до 120 дена. Услугите предлагани от адвокатските дружества в областта на събиране на вземания трябва да бъдат потърсени след 60-я ден. Това е периодът, в който трябва самото дружество да се увери, че проблемът не е в него, а в ответната страна. Една от причините за трудно събиране на вземания би била липса на адекватна комуникация.